Schipperke

Om klubben:

Svenska Schipperke Ringen är en rassammanslutning under specialklubben Svenska Gårds- och Vallhundsklubben (SGVK), som i sin tur är ansluten till Svenska Kennelklubben (SKK).


Om rasen:

Den stora hunden i det lilla formatet. Mest känd för att ha ett förflutet som råttfångare och vakthund på kanalbåtar i Belgien, men som kan göra precis det du ber den om. En Schipperke älskar att jobba, agility, bruks eller lydnad en Schipperke bara suger i sig information och uppgifter för att vara sin förare till lags. En Schipperke bör vara kraftfull, energisk och uthållig, kräver en fast hand och en säker ledare. Lever gärna ihop med barn och andra hundar och är starkt tillgiven sin flock. Behöver minimalt med pälsvård och är en tämligen frisk ras. Det är inte ovanligt att en Schipperke uppnår en ålder av 15 år.

 

Pälsen är svart och har en tät underull samt en fin man och krage som ger schipperke dess unika siluett. En idealisk storlek är mellan 3-9 kg, de flesta ligger runt 6-7 kg. Förr kuperades svansen men idag får den vara kvar och bärs för det mesta i en kringla upp på ryggen.
Med en Schipperke i familjen är det aldrig tråkigt, man har en hund full av liv och som inte missar en chans till uppmärksamhet.

 


Kontakt:

Ordförande, Berit Johnsson, 070 668 03 44
schipperkeringen@gmail.com