Vanliga frågor

Jag har köpt biljett till MyDOG, men inte fått mina biljetter än. Vad gör jag?
Kontakta tickets@svenskamassan.se för biljettfrågor.

Jag har inte fått min nummerlapp för utställningen än, när beräknas den komma?
Har du inte fått din nummerlapp än, kontakta BUS (svarar vardagar kl. 13.00-17.00):
Tel/fax: 0300-545 146
E-post: staborg@swipnet.se

Jag ska ställa ut min hund under en dag på mässan, kan jag ta med min hund kostnadsfritt andra dagar också, även när den inte ställs ut?
Har du hundar som ska ställas ut andra dagar kan dessa gå med in även om det är ”fel” dag. Medtag i så fall nummerlapp, vaccinationsintyg och hunden. Dessa medföljande hundar berättigar till fritt inträde.

Observera att om du vill besöka MyDOG de dagar du inte tävlar gäller ej nummerlappen som entré. Dock gäller en stämplad nummerlapp, tillsammans med vaccinationsintyg som entré för hunden. Då passerar man genom kassan. En person per hund får gå in på nummerlappen.

Behöver man betala för hundarna om man är med i SHU?
Ja, på samma sätt som alla andra om du inte ska uppträda eller dyl.

Vad är det för regler som gäller för att ta med hunden på MyDOG (vaccination, ålder, hundbiljett)?
För att ta in hunden ska du ha giltig vacc. Samt att hunden är minst 4 månader, samt att du antingen anmält hunden och har nummerlapp eller att du köpt hundbiljett.

Finns veterinär på plats?
Ja.

Hur gör man när sitt papper för utställningen försvunnit?
Tar med sig vaccinationsintyg, hund och kvitto på att du betalt och kommer till veterinärbesiktningen där vi finns med nya nummerlappar.

Vi har tänkt gå på mässan med besökande hund men vaccinationsintyget blev tyvärr kvar hemma. Är det okej att visa upp ett foto av det vid veterinärkontrollen?
Ett foto på vacc. Intyget räcker om det inte handlar om tandförluster el dyl. Alltså för vacc.

Kan man se vilka kennlar som ställer ut? Vad går jag in på då?
Nej det kan du inte se innan utställningen, men du är välkommen till MyDOG och på plats finns utställningskatalog.

Om man har hundens stamtavla med på bild, räcker det eller måste stamtavlan med? Ska ej ställa ut utan bara ta med mig min hund.
Det viktigaste är att du kan visa upp ett giltigt vaccinationsintyg, att hunden är vaccinerad mot valpsjuka.

Det finns regler kring inresa med hund från Sverige till Norge. Vi måste ge hunden en ifht revens bendeldorm kur. Vi måste ge den 24 timmar innan vi åker till Norge och undrar om det finns möjlighet till att få hjälp med detta av en veterinär på plats?
Alla hundar som skall resa till Norge och Finland behöver avmaskas mot dvärgbandmask (Echinococcus multilocularis) 24-120 timmar före ankomst, Avmaskningsmedlet måste innehålla prazikvantel. Behandlingen ska utföras av veterinär och noteras i hundens pass. Svenska hundar behöver utöver noterad avmaskning även ha giltig id-märkning. Djurägaren inhandlar avmaskningstablett och vi utför detta i vår monter, mot ersättning på 100 SEK.

Finns det någon möjlighet att få stämpel i passet för avmaskning innan man åker hem till Norge under MyDOG?
Ja.

Min nummerlapp till utställningen har kommit bort i min mejl. Finns det möjlighet att få en ny mejlad så jag kan skriva ut den?
Försök med att kontakta BUS på bus@b-u-s.se eller telefon 0300-545146, och får du inte kontakt innan utställningsdagen kan du få ny nummerlapp vid insläppet eller i sekretariatet.

Är det helt kört om man inte har möjlighet att skriva ut sin biljett?
Hundbiljetten måste skrivas ut innan ni kommer till mässan. Veterinärerna stämplar den biljetten efter godkänd besiktning. Din biljett kan du visa upp från telefonen om din telefon kan visa pdf-format.

Hur lång kö får man stå i när hunden ska vaccineras? Tar det lång tid?
Inte så lång tid.

Är det samma klubbar på Rasklubbstorget alla dagar?
Ja, de är där mellan 09.00-17.00 varje dag. Samma klubbar.