Bullterrier

Svenska Bullterrierklubben

bullterrier

Om Klubben:

Svenska Bullterrierklubben är en ideell förening vars syfte är att främja aveln av bullterrier och miniatyrbullterrier, samt sprida kunskap om raserna. Klubben grundades 1976 av eldsjälarna Ruth Hägglund, Gunnar Strömbert och Jörgen Lundquist.

Om Rasen:

Två olika rasvarianter finns; Bullterrier och Miniatyrbullterrier (maximal mankhöjd av 35,5 cm).  Unikt är den konvexa nosryggen och det äggformade huvudet.

Godkända färger som en bullterrier kan komma i är helvit med svarta eller tigrerade fläckar, två- eller trefärgade med svart, brindle (tigrerad), röd eller fawn där vit färg inte är dominerande.

Att skaffa bullterrier kan vara det bästa eller det mest katastrofala du gjort. De flesta köpare förbereder sig väl. Bullterrier kan vara egensinniga och egenartade. Det sägs ibland att de inte är lämpliga som förstagångshundar men det går också att peka på det motsatta.

En förutsättning för ett lyckat hundägande är att samtliga i familjen vill ha hund. Man ska tänka igenom hundköp noga, extra noga om man funderar på bullterrier. Bullterrier är både speciella och personliga och kan ställa stora krav på sina ägare.


Kontakt:

www.svbtk.com

 

Vill du få nyheter från MyDOG?

Prenumerera på MyDOGS nyhetsbrev!

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben. I samarbete med Blå Stjärnans Djursjukhus, Royal Canin och Agria Djurförsäkring.

Partners MyDOG