Bostonterrier

Bostonterrierklubben

boston

Om Klubben:

SBTK är klubben för dig som har eller tänker skaffa dig en Bostonterrier eller bara är nyfiken på rasen. SBTK är en specialklubb som är ansluten till Svenska Kennelklubben(SKK).

Tre gånger per år kommer klubbens tidning Bostonterriern ut. SBTK anordnar varje år utställningar med bara bostonterrier. Hit är alla välkomna för att ställa ut sin Bostonterrier och att umgås med likasinnade. Ett Boston läger äger också rum varje år med olika aktiviteter såsom lydnad, agility, rallylydnad, nosework samt föreläsningar.

Varje år i samband med årsmötet inbjuds till möte för uppfödare och andra intresserade av rasen.

Om rasen:

Bostonterriern är USA:s nationalhund. Där avlades den till en början fram för hundhetsning. Då detta förbjöds koncentrerade man sig istället på att få fram den blivande bostonterrierns positiva egenskaper som sällskapshund. Bostonterriern är en aktiv sällskapshund som utstrålar vänlighet, energi och beslutsamhet. Den känns ofta igen med sin karakteristiska teckning som en ”Gentleman i frack”
Bostonterrien är en nyfiken, glad, pigg, spänstig och tålig hund. Den visar prov på stor intelligens och vill ofta ha nära kontakt med människor. Den är mycket lekfull och läraktig samt älskar långa promenader och aktivering. En Boston är alltid redo för lek och bus.
Bostonterriern är en medelstor, släthårig, kompakt och proportionerligt byggd hund med kort nos och kort svans.

Kontaktuppgifter:

www.bostonterrierklubben.se

Vill du få nyheter från MyDOG?

Prenumerera på MyDOGS nyhetsbrev!

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben. I samarbete med Blå Stjärnans Djursjukhus, Royal Canin och Agria Djurförsäkring.

Partners MyDOG