West highland white terrier

Rasklubben för West Highland White Terrier

WestieAlliansen startade 1965, är en av de äldsta rasklubbarna inom Terrierklubbsorganisation.

WestieAlliansen har till ändamål att främja sund hundavel av West Highland White Terrier samt att sprida kännedom om hundvård och hundhållning. Klubben startade tidigt med sin årliga Westie special, som enligt tradition skall dömas av en rasspecialist från hemlandet Storbritannien.
WestieAlliansen utger fyra gånger om året medlemstidningen WestieNytt som tillsammans med klubbens hemsida www.westiealliansen.se ger löpande information kring aktiviteter runt om i landet. På hemsidan hittar man även mycket annat, information om rasen, uppfödare och valpar till salu.

WestieAlliansen har ambitionen att alla Westie-ägare skall vara medlemmar i rasklubben. Det skapar bättre förutsättningar för klubben att uppnå sina syften att det är till nytta för varje westie ägare.

 

Om rasen
West Highland White terrier har sitt ursprung i nordvästra Skottland och föddes upp för sina arbetande kvaliteter. Den ursprungliga arbetande terriern användes för jakt på räv, grävling och utter . Huvudsakliga egenskaperna var där av, en liten, aktiv, modig hund, som lätt kunde ta sig över hedarna, genom stenbrott och i ojämn terräng. Westie idag är fortfarande en kraftigt byggd sportig liten hund, som i hög grad kombinerar styrka och rörlighet. Kort och kompakt med djup kropp och stadig bred bakdel, den skall ge ett kvadratiskt intryck. Westien är en modig, uthållig, tillgiven och energisk samtidigt en tuff liten hund som gillar mänsklig kontakt, en frimodig ras där inga hinder finns för dess nyfikenhet. Alltid alert och redo för nya äventyr, vare sig det är i skog och mark eller i utställningsringen.

 

Kontakt
Klubbens hemsida: www.westiealliansen.se