Riesenschnauzer

Om klubben:

SRSK är Svenska Brukshundklubbens rasklubb för Riesenschnauzer och vi finns till för dig som har Riesen eller är intresserad av vår ras. Vår målsättning är att skapa gemenskap kring vårt intresse för Riesenschnauzer och att främja avel av sunda, mentalt och exteriört goda hundar samt att bevara och utveckla rasens bruksegenskaper.

 

SRSK har tre lokalområden: Riesen i Väst, Stor-Stockholm och Riesen i Syd samt en mängd Aktivitetsombud i regioner utanför lokalområdenas räckvidd. Svenska Riesenschnauzerklubben en väldigt aktiv organisation och vi anordnar under hela året allt ifrån träningsträffar, tävlingar, utställningar och läger till föreläsningar och andra aktiviteter för våra medlemmar.


Om Rasen:

Riesenschnauzern är en trofast, hjärtlig och arbetsvillig hund, som haft stora framgångar inom såväl sök, spår, rapport, skydd, IPO och drag som i utställningar. Den används även som tjänstehund i räddning inom SBK, som väktarhund och inom försvarsmakten med framgång. Det kan nog uppriktigt sägas att Riesenschnauzern kommer till sin rätt såväl som arbetande hund som inom utställning, både nationellt och internationellt.