Flatcoated retriever

Om rasen
Flatcoated retrievern är en jakthund som arbetar efter skott och används för att apportera fågel och småvilt. ”Flatten” är en aktiv hund och behöver såväl mental som fysisk träning. Den är väldigt formbar, alert och lyhörd och kan, förutom att användas som apportör, i stort sett passa till de flesta hundsporter. Flatcoated retrievern ska ge intryck av styrka utan att vara klumpig och spänstig utan att vara gänglig. Mankhöjd för hanar är ca 58–61 cm och för tikar ca 56–58 cm. Den ska vara svart eller brun till färgen. Den har en lättskött vattenavstötande päls som regelbundet ska borstas igenom samt behöver enklare trimning.

 

Lär mer om rasen på Flatcoated retrieverklubbens sida:

 

Om klubben
I Flatcoated retrieverklubben välkomnas och samlas ägare till flattar i hela Sverige kring vår gemensamma kärlek till vår underbara ras. Vi i klubben jobbar för att alla ska kunna leva ett roligt och aktivt liv med sin flat och för att rasen ska utvecklas och vara frisk. Klubben har idag ca 2800 medlemmar från söder till norr.

Det är klubbens sektioner som anordnar de flesta av alla aktiviteter för medlemmarna. Det kan exempelvis vara valpkurser, apporteringskurser, samträningar, webbinarier, utställningar, trimkurser, familjedagar med mera.

Klubben arrangerar årligen ett par stora arrangemang; en stor officiell utställning för rasen “Club Show” med inbjudna rasspecialister som domare en av nordens största working tests “Flatmästerskapet” med över 400 startande ekipage ett Rasmästerskap där vi korar årets vinnare på A- resp B-prov elitklass.

 

Kontakt:
https://frk.nu/
https://www.facebook.com/flatcoatedretrieverklubben

 

Foto: Lena Hägglund