Dvärgpinscher

Dvärgpinscher är en sällskapshund men förr användes den att jaga råttor och vakta gårdarna. Rasen har sitt ursprung från Tyskland.

 

Dvärgpinscher är en livlig, temperamentsfull, självsäker och balanserad ras. Detta gör den till en bra familje-och sällskapshund för den aktiva familjen. De behöver meningsfull sysselsättning så den inte sysselsätter sig själv. De gillar att göra det mesta med sin ägare, det gör dem till väldigt öppna för olika hundsporter såsom rallylydnad, agility, spår och sök av olika slag bara för att nämna några sporter.

 

Mentaliteten är viktig och rasklubben jobbar för att fler ska använda instrument såsom BPH (beteende- och personlighetsbeskrivning) el MH (mentalbeskrivning hund) för att avla på mentalt stabila hundar.

 

Storlek för rasen är samma för tikar och hanar 25-30 cm och 4-6 kg. Den ska vara kvadratiskt byggd och huvudets hela längd ska motsvara hälften av ryggens längd. De godkända färgerna är röd eller svart med röd tanteckning. Pälsen skall vara kort och tät. Den ska ligga slätt intill kroppen och vara glänsande. Kärvs ingen speciell pälsvård annat än bad några gånger per år. Rasen är förhållandevis frisk. Rekommendation är att utföra ögonlysning samt patellaundersökning

 

Om klubben
Klubben startades så sent som 2006 efter att de ingått i förening med pinschersektionen tidigare. Vi är en rasklubb inom svenska schnauzer  och pinscherklubben (sspk) och denna är ansluten till svenska kennelklubben (skk). Klubben har ungefär 300 medlemmar och som medlem får du nättidningen pinnebladet varje månad, du får delta i aktiviteter som klubben ordnar. Klubbens arbete är att se till rasens bästa och dess framtid på samtliga områden men också verka för medlemmar nya som gamla.

 

Kontakt
Hemsida: dpklubben.se

 

Vi finns även på facebook och instagram.