Cavalier King Charles Spaniel

Om Cavaliersällskapet

Specialklubben för Cavalier King Charles Spaniel (SCKCS) Cavaliersällskapet

Cavaliersällskapet är en rikstäckande specialklubb i Svenska Kennelklubben för rasen Cavalier King Charles Spaniel. Vi har idag cirka 1850 medlemmar. Ju fler medlemmar vi är i klubben desto fler aktiviteter kan vi anordna i hela landet för alla cavalierägare och även genomföra ett betydelsefullt arbete i utvecklingen av vår underbara ras.

Våra ambitioner är att det mesta av medlemsavgiften ska ge största möjliga medlemsnytta. Medlemskapet omfattar bland annat att du får medlemstidningen Cavalierbladet, får 15 procent rabatt på försäkringen hos vår huvudsponsor Agria och att du kan delta i våra rasspecifika hundutställningar och i ett flertal tävlingsformer med hund.

All verksamhet i klubben genomförs i sex lokalområden; Södra, Västra, Östra, Gävle-Dala, Nedre Norra och Övre Norra. I varje lokalområde representeras klubben av ett lokalombud och några kontaktombud. Inom lokalområdena anordnas flera varierande aktiviteter för cavalierägare.

Du är varmt välkommen att kontakta lokalombudet i din region eller någon i styrelsen för att tala om vad just du och din cavalier är intresserade av. Eller om det är något du undrar gällande medlemskap, lokala aktiviteter etc.


Om rasen:

Cavalieren är en dvärgspaniel, som härstammar från England och tillhör gruppen sällskapshundar. Den finns i fyra färgvarianter.

Blenheim: Kastanjebrun på pärlvit botten
Trefärgad: Svart på vit botten med rödbruna tecken
Ruby: Enfärgat Röd
Black & Tan: Svart med Röda tecken

Cavalieren är en mångsidig hund som passar i de flesta familjer, då den anpassar sig väl till den familj den lever med. Den är som regel väldigt barnkär och blir lätt bästa kompis med barnen i familjen och deras vänner. Den är mycket vänlig till sinnet och är alltid glad och positiv. Även på äldre dar passar cavalieren utmärkt som sällskap, då den är otroligt lätthanterlig och lätt anpassar sig till ett lite lugnare liv. Cavalieren är också en mycket sportig hund som hänger med på det mesta, och som älskar att få utföra små uppdrag åt matte och husse.  Cavalieren älskar att få jobba med nosen och passar utmärkt som spårhund och eftersökshund. Cavalieren kan också bli en mycket duktig tävlingshund inom flertalet olika hundsporter, bl a Lydnad, Agility, Freestyle, Utställning.

All verksamhet i klubben genomförs i sex lokalområden; Södra, Västra, Östra, Gävle-Dala, Nedre Norra och Övre Norra.


Kontakt:

Västra Lokalområdet: Cecilia Ekdahl, [email protected]

Övriga kontaktuppgifter samt utförlig information om klubben och dess verksamhet finns på webbsidan www.cavaliersallskapet.net