Borderterrier

Borderterriersällskapet

 

Om klubben:

Rasklubben är med sina 60 år en av de äldsta inom terriergruppen. Klubben anordnar olika slags aktiviteter lokalt runtom i Sverige genom kontaktpersonerna som man hittar på klubbens hemsida. Varje år arrangeras Årets Border, som är en inofficiell utställning och borderträff och som brukar samla omkring 150 hundar med ägare.
Klubbens tidning heter Borderterrierbladet och utkommer med fyra nummer varje år.

 


Om rasen:

Borderterriern är till sitt ursprung en allsidig jakthund. Den har förblivit en rustik, sund hund som älskar att arbeta – det må gälla jakt, lydnad, spår, agility eller lek och ras med familjemedlemmarna. Förmågan att koppla av mellan passen gör den till en behaglig familjehund – att ligga i knät och gosa och hålla ett öga på kökets aktiviteter hör till favoriterna inomhus.
Borderterrier är en av de friskaste hundraserna idag. En borderterrier på 14 år – pigg och alert – är ingenting ovanligt. En borderterrier älskar människor och har stort tålamod med barn.
En borderterrier är glad och vänlig, kontaktvillig och röstkänslig. Eftersom den gärna vill vara sin ägare till lags räcker det ofta att skärpa tonen när den gör något galet. Med beröm och uppmuntran lär den sig fort olika saker.

 


Kontakt:

www.borderterriersallskapet.com
Marie Carlsson (ordförande) ordf@borderterriersallskapet.com
Åsa Sundström ( rasinformatör/valphänvisare) valpar@borderterriersallskapet.com