American Staffordshire Terrier

American Staffordshire Terrierklubben

 

American Staffordshire Terrierklubben – Sverige är en ideell medlemsorganisation i Svenska Terrierklubben som har som mål att bevara och utveckla rasens specifika egenskaper genom att uppmuntra till avel av mentalt och fysiskt sunda individer som efterliknar standarden exteriört.
Rasklubben arbetar även med att lyfta rasspecifika frågor samt sprida kunskap och information kring rasen, dess beteende och hälsa.
Klubben erbjuder årligen att deltaga på en Rasspecial, KM i Rallylydnad, föreläsningar samt att American Staffordshire Terrier-träffar med olika teman arrangeras genom lokalombuden.

 

Om Rasen

 

AST är en vänlig, lojal, orädd och stabil terrier med mycket energi som trivs bäst i ett hem där den får såväl fysisk som mental stimulering. Man ska vara medveten om att det är en ras som kräver en konsekvent, rättvis, kreativ och ansvarsfull ägare som accepterar att en AST inte alltid tycker om andra hundar.

ASTen kräver minimalt med pälsvård, den har lagom storlek och skäller generellt väldigt sällan. Men trots dess storlek så tar en AST en hel del plats då dem är väldigt glada, ivriga och har en enorm kärlek till fysisk samvaro vilket lätt upplevs som att dem är buffliga.

ASTen är en perfekt allroundhund som alltid är redo för nya äventyr med det den älskar mest – familjen!

www.astklubben.se
ordforande@astklubben.se