Airedaleterrier

Om klubben
Den Svenska rasklubben för airedaleterrier, AiredaleTerrierGillet vill dels sprida information och kunskaper om och kring den ojämförliga airedaleterriern, dels samla rasens många beundrare och vänner till trivsamma träffar och – som klubbnamnet antyder – glad samvaro. Airedale Terrier Gillet har en styrelse och ett flertal lokala aktivitetskommittéer.

 

Om rasen
Airedaleterriern är en allroundhund som är pigg och villig att hänga med på det mesta, oavsett om det är en lång skogspromenad, lek med barnen, lydnadsträning eller en stilla stund framför brasan. Airedaleterriern är intelligent och mår bra av mental träning. Den är vänlig, lydig, följer sin flock och är en hund att lita på. I en airedaleterriers blick finns det en blandning av iver, viss skärpa och överlägsen mildhet. Detta i kombination med den stramhet och värdiga ”knyck” på nacken som tycks säga ”se upp här kommer jag”, gör airedaleterriern till något extra. Den kallas inte för inte för ”Kungen bland terrier”.

 

En airedaleterrier tycks förutom sin terrieriver ha en viss distans till omvärlden. Den är inte snabb att mucka gräl, men om den måste försvara sig, ger den allt. En airedaleterrier är intelligent nog att veta när han ska avvakta, den föredrar att ignorera en hund istället för att slåss.

 

Kontakt:
www.airedale.nu