MyDOG 2024 bjöd in till hundens fantastiska värld

MyDOG 2024 blev en folk- och hundfest utan dess like! Över 7 000 hundar deltog i utställningarna och närmare 29 000 besök räknades på Svenska Mässan i Göteborg. Under fyra dagar (11-14 januari) träffades hundar och hundälskare för att lära sig mer om livet med hund och uppleva spektakulära uppvisningar och utställningar.

Jag är otroligt glad över den fina respons och engagemang som vi fått från deltagare och besökare under årets MyDOG. Hundutställningarna är givetvis kärnan i MyDOG, men det är också en arena där svåra och viktiga frågor kring hundar och hundägarskap får ta plats och diskuteras. I år hade vi extra fokus på hundens välfärd, vilket ledde till många givande programpunkter och diskussioner i såväl vårt scenprogram som i de spontana mötena. Vi vill rikta ett stort tack till alla som på olika sätt engagerat sig i årets MyDOG! säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig Svenska Mässan.

Fler än 7 000 utställningshundar tävlade om Best In Show under MyDOG där basset hounden Fitch Dos Sete Moinhos vann National Dog Show och cairnterriern Hjohoo’s I’m Perfect For Hjo vann International Dog Show. Basenjin Nastediye Etera Atlas Holding the S från Hässleholm korades till Årets Utställningshund 2023 och fick ta emot det prestigefyllda priset på plats av av regionchef Frida Thulin på Agria Djurförsäkring.

Med fokus på hundens välfärd bjöd MyDOG 2024 på en rad olika uppvisningar hundaktiviteter och panelsamtal med bland andra Hundstallet, Fredrik Steen, Anders Hallgren och Polisens Hundenhet. Det populära Rasklubbstorget bjöd in besökarna att träffa och bekanta sig med massor av hundraser och lära sig mer om livet som hundägare. En välbesökt del av MyDOG var även tillbehörsutställningen med allt för ett aktivt hundliv. Senare i vår utses även Göteborgs Charmigaste Hund från de besökande hundarna som ställt upp i fototävlingen.

– MyDOG är ett fantastiskt evenemang! Det är så mycket folk och underbara hundar, många olika raser och roliga montrar. Men framförallt är det en underbar atmosfär, med ett ordentligt go! Folk här har ett genuint intresse av att prata och dela med sig. Helt fantastiskt! säger besökaren Veronica från Kinna.

Nästa år arrangeras MyDOG 3-6 januari på Svenska Mässan i Göteborg. Med hjärtat i de årliga hundutställningarna välkomnas alla hundälskare, med eller utan hund.

Vid frågor om MyDOG kontakta:
Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, Svenska Mässan
Telefon: 031-708 80 38
E-post: [email protected]

Basset hounden Fitch Dos Sete Moinhos vann National Dog Show. Foto: Ulrika Claeson Månsson.

Cairnterriern Hjohoo’s I’m Perfect For Hjo vann International Dog Show. Foto: Ulrika Claeson Månsson.

Basenjin Nastediye Etera Atlas Holding the S från Hässleholm korades till Årets Utställningshund 2023. Foto: Ulrika Claeson Månsson.