Hundvänligt vandringsäventyr i natursköna Dalsland

Turistrådet Västsverige
Foto: Fedja Salihbasic.

Det finns många anledningar att ta med hunden på semestern: Du har ett härligt resesällskap och får chansen att lära känna andra trevliga hundägare. Reser du med hund får du också ofta se lite andra platser än du annars skulle ha gjort.

I Västsverige finns bland annat flera fina vandringsleder som erbjuder stor variation för dig och din fyrbenta vän. Vad sägs om havsnära vandring utmed Kuststigen, vandring genom kulturlandskap på Pilgrimsleden, vandring i Gotaledens varierande terräng med start i centrala Göteborg eller vandring genom sagolika vildmarksområden i Dalsland?

4 vandringsleder med hundvänliga boenden: https://www.vastsverige.com/semester-med-hund/vandra-med-hund/

Vandra med hund i Dalsland
I Dalsland finns alla förutsättningar för att ge dig en rejäl boost av återhämtning och välbefinnande för både dig och din fyrbenta vän. Här finns fina utflykter och många spännande stigar att vandra på, för att inte tala om hundvänliga boenden och tusentals sjöar att svalka tassarna i.

Den 54 kilometer långa Kroppefjällsleden är en riktig höjdare för dig som söker ett rejält äventyr i mörkgröna skogar. Här har du verkligen chansen att vandra ostört i ditt eget tempo utan att möta någon annan på flera timmar.

Förläng din vistelse och checka in på ett hundvänligt boende
Hos Kroppefjälls B&B bor ni mysigt mitt i den dalsländska naturen. Vandra, laga mat utomhus och njut av lugnet tillsammans med din hund. Lunchpaketet är perfekt att ta med ut på er tur. Till middag får du Kroppefjälls matpåse med lokalproducerade råvaror och ett recept som är enkelt att följa. Den kan tillagas vid någon av grillplatserna på området. Här finns även en hundpark där du kan aktivera din fyrbenta vän.

Den natursköna vandringsdestinationen vid Ragnesrudssjön är en magisk plats för både människor och hundar. Här kan du bo i en mysig stuga, vandra längs en av de många vandringslederna och bada på hundbadplatsen. Hundar är välkomna både i restaurangen och på uteplatsen. Varför inte bjuda på en hundglass från kiosken?

Besök Kroppefjäll Hundpark – En plats för träning, lek och äventyr
Kroppefjäll Hundpark är öppen dygnet runt och består av fyra delar: fikahörnan, gymmet, berikningsgården och träningsplanen. Vill du och din hund träna lite mer fokuserat helt på egen hand? Då finns möjligheten att köpa till en timme på träningsplanen. Det går även bra att stämma träff med flera vänner med hundar som vill träna tillsammans.

Här hittar du fler tips på upplevelser tillsammans med din hund >>