Fyra dagar av hundkärlek på Nordens största hundevenemang MyDOG 2023

Under totalt fyra dagar har allt kretsat kring människans bästa vän – hunden – på Svenska Mässan i Göteborg. Tusentals två- och fyrbenta har besökt MyDOG i år och det har varit ett kärt återseende för alla hundälskare att kunna samlas igen efter två års uppehåll under pandemin. Totalt deltog mer än 9000 hundar och MyDOG hade drygt 31 000 besök under evenemanget 5-8 januari på Svenska Mässan i Göteborg.

– Vi är otroligt nöjda med helgen, och sällan har vi mött så mycket entusiasm och kärlek från alla inblandade. Såväl besökare som utställare! Vi är så stolta över hur alla har engagerat sig, från volontärer med städvagnar till ringsekreterare och domare i utställningarna, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig Svenska Mässan.

– MyDOG i Göteborg är alltid årets bästa dagar! Bra uppstyrt och massor av roliga aktiviteter. Längtar redan till nästa år! säger besökaren Josefine Olausson från Göteborg.

Fler än 9000 utställningshundar har tävlat om Best in Show under MyDOG där labrador retrievern Wallwein’s Bare Foot från Alingsås vann International Dog Show och den portugisiska vattenhunden Adventurer’s Dorian Gray By Alex från Finland vann National Dog Show. Salukin Elamir Gypsy Power korades under lördagen till Årets utställningshund 2022.

Utöver tävlingarna och uppvisningarna var MyDOG en stor folkfest. Besökarna fick prova på olika hundaktiviteter, som exempelvis årets stora nyhet brygghoppning, och för dem som funderade på att skaffa hund var rasklubbstorget ett väl värt besök. Besökarna kunde även ta del av föreläsningar, After Dog och samtal på caféscenen med bland andra hundcoachen Fredrik Steen, hundpsykologen Anders Hallgren samt Anders Bagge och Johanna Lind Bagge. Senare i vår utses även Göteborgs Charmigaste Hund från de besökande hundarna som ställt upp i tävlingen.

Nästa år arrangeras MyDOG 4-7 januari 2024 på Svenska Mässan i Göteborg. Med hjärtat i de årliga hundutställningarna välkomnas alla hundälskare, med eller utan hund. Under fyra dagar presenteras ett generöst utbud av aktiviteter och tillbehör samt rasklubbstorget där besökarna kan träffa och bekanta sig med olika hundraser.

Vid frågor om MyDOG kontakta:
Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG, Svenska Mässan
Telefon: 031-708 80 38
E-post: [email protected]