Nöjda medverkande och besökare under årets MyDOG

När nordens största hundmässa MyDOG stängde på söndagen kunde man summera totalt 33 700 besökare under mässans fyra dagar.

Best in Show - internationell utställning

– Hundintresset i Sverige är enormt just nu. Och det märktes på MyDOG, som ökade både i besökare och hundutställare, säger mässansvarig Tommy von Brömsen.

MyDOG är nordens största hundevenemang. Under fyra dagar har det nosats, gläfts och kammats på Svenska Mässan i Göteborg. Sammanlagt har över 9 000 hundar har deltagit på MyDOG.

I mässhallarna bjöds det på prova-på av hundsporterna Nose Work och Agility och närmare 100st olika raser visade upp sig på Rasklubbstorget. Här arrangerades även professionella tävlingar i Freestyle, Nose Work och Rallylydnad. Dessutom uppträdde hundteatern med föreställningen ”Dummerjöns” och polisen fanns på plats för att visa upp sin verksamhet, bland mycket annat.

– Det har varit fullt i hallarna varje dag. Framför allt har Nose Work och hundteatern varit uppskattade aktiviteter som lockat stor publik. Och givetvis har hundutställningarna engagerat besökarna och hundutställarna har varit väldigt nöjda med arrangemanget, säger en nöjd Tommy von Brömsen.

Best in show i MyDOG 1
Skotsk Terrier, Filisite Brash Beauty Never Lies
Ägare: Valentina Popova, Ryssland
Bild >>

Best in show i MyDOG 2
Greyhound, Jet’s Just Leave Me Hanging On
Ägare: Tore Berg-Vingen, Norge
Bild >>

Årets vinstrikaste utställningshund 2017
Irländsk Terrier, Merrymac Zinnia Of Gold Again
Ägare: Gertrud och Thomas Hagström, Kalmar

Bilder från årets MyDOG finns här >>

Nästa MyDOG går av stapeln 3-6 januari 2019.