Salukin Qirimizi Ovation från Grästorp är Årets Utställningshund 2016

Salukin Qirimizi Ovation från Grästorp

Efter ett år av tävlan och spänning har det idag avgjorts, Salukin Qirimizi Ovation från Grästorp är Årets Utställningshund 2016.  Nicklas Ericksson och Ingunn Solberg Eriksson är de lyckliga ägarna som tog emot det prestigefyllda priset på helgens MyDOG i Göteborg.

På MyDOG, Nordens största hundevenemang är det tradition att premiera de hundar med bäst resultat på internationella och nationella hundutställningar det föregående året. De fyra bästa kvalificerar sig till tävlingen Årets Utställningshund. Att ta sig så långt är ingen lätt match, 2016 har hundägare från hela landet spenderat omkring 25 helger på resande fot med sina fyrbenta vänner för att nå fram till slutmålet.

– Det är jätteroligt att vinna såklart, Qirimizi Ovation var tvåa i tävlingen 2014 och avslutar nu sin utställningskarriär i Sverige i och med detta.  Även om han kanske kommer att få vara med igen vid speciella tillfällen. Rios, som han kallas till vardags, får en lugnare tillvaro framöver fast han kommer säkert att sakna utställandet en del, han tycker verkligen att det är roligt, säger Nicklas Eriksson.
– Vi har haft årets hund i Sverige tidigare och hans mor var årets hund i Danmark år 2011, så det fanns ju en del för Rios att leva upp till och det har han verkligen gjort, avslutar Nicklas Eriksson.

Fyra kandidater hade kvalificerat sig och slogs om titeln på helgens MyDOG. De tävlande kom från Riala, Grästorp, Torpsbruk och Edsbyn. Men det blev alltså till sist Salukin Qirimizi Ovation från Grästorp som stolt fick ta emot förstapriset av Svenska Kennelklubben och Agria Djurförsäkring.

– Vi tycker det är jättekul att få dela ut just det här priset på MyDOG. Det är ett gäng otroligt dedikerade människor, från hela landet, som reser med sina hundar för delta på utställningarna. Det känns fint att få ge tillbaka och visa vår uppskattning till dessa människor. De marknadsför sporten på bästa sätt, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef Smådjur på Agria Djurförsäkring.

Resultat Årets Utställningshund 2016

1:a plats
Qirimizi Ovation, bild >>>
Ras: Saluki
Ägare: Nicklas Ericksson och Ingunn Solberg Eriksson
Hemort: Grästorp

2:a plats
Castlerock Simply Magic, bild >>>
Ras: Flatcoated Retriever
Ägare: Anette Dyrén
Hemort: Riala

3:e plats
Caci’s Lock n’Cute, bild >>>
Ras: Flatcoated Retriever
Ägare: Lina Jernberg
Hemort: Edsbyn

4:e plats
Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson, bild >>>
Ras: Faraohund
Ägare: Jenny Hall
Hemort: Torpsbruk

Priset delas ut av Agria Djurförsäkring.