Stjärnorna i hundteatern: Maja

12 December / 2016

hundteater

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Maja, är en engelsk springer spaniel och har nyss fyllt elva år.

Hur hamnade du i Hundakademins hundteater?

Jag hamnade i hundteatern när jag gick en aktiveringskurs. De upptäckte min enorma potential så jag blev faktiskt headhuntad…..

Vilken roll har du?

I årets föreställning spelar jag mus.

Vad har du för “gage”, några förhandlingstips?

Mitt gage är hundgodis i olika former. Jag förhandlar taktiskt genom att prestera bättre när jag får löneförhöjning i form av godare godis.

Drömroll?

Spela charkuteribiträde.

Vad hade du pysslat med om du inte spelat teater?

Tja…. jagat rådjur kanske. Men nu är det så mycket teaterträning så jag orkar faktiskt inte jaga. I förra årets teater sprang jag med en lans i munnen, i full fart över hela scenen.  I år ska jag springa fram och tillbaka med rosetter och dansa på balen.  Det kräver mycket av både kropp och knopp. Då är det skönt att ta det lugnt emellan träningarna.

Har du någon hobby?

Absolut! Bada och hämta vattenleksaker.

Någon förebild?

Min mamma Eviva.

Har du någon okänd talang?

Jag kan hoppa hopprep. När jag var yngre hoppade jag femton hopp i rad.

Har du några kända eller okända divalater?

Jag får en Dentastix på kvällen när jag sprungit ut i trädgården och kissat. Men nu i teatertider måste jag dessutom springa några vändor med rosetter först. Tufft, men det är tydligen inte förhandlingsbart.

Vad är det bästa med MyDOG?

Att tillsammans med mina hundkompisar, inför en stor publik, få visa upp alla konster vi tränat under lång tid. Våra mattar är glada och när teatern är klar efter fyra föreställningar brukar vi få en rolig och en god present!

Alla träningar innan teatern är också väldigt roliga. Jag mår bra av att tänka och lära mej nya tricks!

Läs mer om hundteatern Askhunden