Stjärnorna i hundteatern: Kummin

12 December / 2016

hundteater

Berätta lite om dig själv!

Kummin heter jag och jag tror att jag är av rasen Kumminhund…. för det har jag hört matte säga ibland – titta där kommer en Kumminhund, och då har det alltid varit någon ganska lik mej. Fast det där med ras är inte så noga –  jag tycker jag är lagom stor, har lagom mycket tjusig päls med snygg grå färg, supersnygg svans (den är jag stolt över) och fräcka svarta öron som flaxar när jag springer. Och så är jag alldeles lagom gammal… (mattes anmärkning – Kummin är en sex år gammal Schapendoes)

Hur hamnade du i Hundakademins hundteater?

Det var en av mina dagisfröknar som märkte min stora talang. Matte påstår att hon också hade lite med det att göra, men jag vet inte… det är ju ändå jag som är stjärnan av oss två! Jag skulle vilja se henne springa omkring på scenen med vingar… inte skulle någon vilja komma och titta på det!

Vilken roll har du i årets föreställning?

I år spelar jag den goda fen. Den rollen gillar jag – man får springa fort över hela scenen flera gånger. Superkul! Det är inte alltid matte lyckas hänga med ens.

Vad har du för “gage”, några förhandlingstips?

Tja – matte måste ju inse att en stor artist kräver sin ersättning. Man får helt enkelt vad man betalar för. En snyggt utförd snurr med trollspöet kan kosta en halv köttbulle. Och ibland kräver jag faktiskt att hon visar vad hon har i fickorna innan jag ens överväger att lyssna – man vet ju hur mattar är! De tror att vi snurrar och hoppar bara för att det är kul – skulle de jobba gratis kanske?? Fast jag måste ju erkänna att jag älskar mitt skådespelarjobb!

Framtida drömroll?

Cleopatra kanske – tänk att få sitta högt ovanför alla andra och bestämma! Och så få betalt för det…

Vad hade du pysslat med om du inte spelat teater?

Då tror jag att jag hade varit polishund… jag är väldigt bra på att bestämma och på att spåra så jag är nog kvalificerad!

Hobby?

Om hobby är något man sysslar med när man inte jobbar så tror jag att min hobby är att åka bil. Det gör jag i alla fall rätt ofta mellan alla arbetspass.

Vem är din förebild?

Förebild? …jag trodde att det var jag som var en förebild…

Okänd talang?

Ja – så här i jultider kan jag ju avslöja att jag är suverän på att alltid hitta min egen julklapp under granen… hur de än försöker gömma den!

Vad är det bästa med MyDOG?

Det bästa är att man får hänga med sina goa skådespelarkompisar fyra dar i rad. Sen får man springa på blåa mattan när en massa människor tittar på och så blir matte så nöjd och glad så hon går runt i alla montrarna och köper massor med godis.

Läs mer om hundteatern Askhunden