Johanna Lehman, ordförande i Svenska Hundfreestyleklubben, tipsar om SM och Agria Freestyle Elite Challenge

utskick

Hej Johanna, berätta lite om dig själv!

Jag heter Johanna Lehman och är ordförande i Svenska Hundfreestyleklubben, SHFK, som arrangerar både SM och finalen av Agria Freestyle Elite Challenge – AFEC, på MyDOG. Det är ett helt gäng som jobbar med tävlingarna, både inför och på plats, och min roll är väl egentligen att ha ett övergripande ansvar på tävlingarna. Jag kommer även att sitta vid domarbordet och tjänstgöra, både på SM i Heelwork to Music, som går på fredagen, och på AFEC på lördagen. SM i Freestyle går sedan på söndagen och då blir det andra sysslor för mig kring tävlingen.

Hur började ditt engagemang i hundfreestyle?

Jag har haft hund sedan barnsben och tränat och tävlat inom andra hundsporter i hela mitt liv. Jag har även kennel ihop med min mor. I mitten av 2000-talet gick jag några kurser i freestyle och fastnade direkt för kombinationen hundträning och musik. Freestyle är bara så fantastiskt roligt. När sporten blev officiell 2007 kändes det naturligt att börja tävla. Därefter har det rullat på och jag kan inte för en sekund tänka mig att sluta med freestyle. Både jag och mina tre hundar älskar sporten!

Är det något vi ska hålla ett extra öga på under tävlingarna?

De allra flesta av våra absoluta toppekipage är på plats på mässan.
På fredagen ser vi våra duktiga “heelworkare”, på lördagen både freestyle och heelwork på AFEC-finalen och på söndagen våra bästa “freestylare”. Det här är ju i allra högsta grad en hundsport och det är dagsformen som avgör. Alla kommer säkert att glänsa och att förhandstippa vem som kommer få till det där lilla extra är helt omöjligt. Det kommer bli show och glädje i massor!

Läs mer om Freestyle på MyDOG

Köp biljett till MyDOG