Här är de fyra kandidaterna i Årets Utställningshund 2016

22 December / 2016

Under ett års tid har hundägarna rest runt i Sverige med sina hundar och deltagit på olika utställningar. De som har haft bäst resultat sett över året premieras nu  – de fyra kandidaterna i Årets Utställningshund 2016 är klara.

Årets Utställningshund 2016 kommer att koras på MyDOG i Göteborg lördagen den 7 januari kl 14.45. Vi kan för första gången avslöja vilka fyra hundar som tävlar om det prestigefyllda priset. Förutom äran delar Agria ut fina priser till vinnarna.

– Årets Utställningshund utses varje år på MyDOG och är ett pris många drömmer om att få. Alla kandidaterna är otroligt duktiga och det ska bli väldigt spännande att se vem som får motta priset i år, säger Tommy von Brömsen, affärsansvarig MyDOG.

Årets Utställningshund koras efter årets alla hundutställningar och här premieras de fyra med bäst resultat sett över året. Senaste året har hundägare i landet spenderat omkring 25 helger på resande fot med sina fyrbenta vänner.
– Hundarna och ägarna har rest runt mycket under året och visar ett otroligt stort engagemang. Nu är de väl värda en belöning. Det ska bli fantastiskt kul att få träffa Sveriges vackraste hundar och dela ut priser till kandidaterna på MyDOG, säger Magnus Berglin, marknadschef för Smådjur på Agria Djurförsäkring.

De fyra kandidaterna till Årets Utställningshund 2016 kommer från Riala, Grästorp, Torpsbruk och Edsbyn och är följande:

 

Castlerock Simply Magic
Castlerock Simply Magic. Foto: Per Undén

Castlerock Simply Magic

Ras: Flatcoated Retriever
Ägare: Anette Dyrén
Hemort: Riala

Qirimizi Ovation
Qirimizi Ovation. Foto: Per Undén

Qirimizi Ovation

Ras: Saluki
Ägare: Nicklas Ericksson och Ingunn Solberg Eriksson
Hemort: Grästorp

Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson
Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson. Foto: Per Undén

Vaskurs Jack Sparrow Qonjacson

Ras: Faraohund
Ägare: Jenny Hall
Hemort: Torpsbruk

Caci's Look N'Cute
Caci’s Look N’Cute. Foto: Per Undén

Caci’s Look N’Cute

Ras: Flatcoated Retriever
Ägare: Lina Jernberg
Hemort: Edsbyn

Priset delas ut av Agria Djurförsäkring.