Vinnare av guldbiljetter

5 January / 2016

Nu är äntligen vinnarna av The Next Lassies guldbiljetter utsedda. Vi kan med stolthet presentera ett fantastiskt startfält som tävlar om att bli Flingan & flockens nya deckarhund. Vi är särskilt glada över den stora variationen av både åldrar, raser och olika egenskaper. Tur att det inte är långt kvar till MyDOG!

Elise och Halo
Elise och Halo
Först ut är Elise och Halo: Elise är 5 år och älskar hundar, kanske allra helst att träna hundar. Hon gömmer saker och tränar tricks med sin hund Halo, en australian shephard på 4 år, varje dag.

“Halo är jätteduktig på att träna och gå på promenader med mig. Halo är jättesnäll mot mig, och så gullig och söt när hon tränar. Jag är så himla glad för att vi fått en ny stor hund att leka med. Halo ger mig massa pussar och jag brukar göra flätor i hennes svans.”

Kolla även det här klippet hos Norra Halland.

Vida och Göran
Vida och Göran
Vida är 10 år och bor i Göteborg. Hon är en färgstark, miljömedveten tjej som gillar badminton, basket och att simma. Och så älskar hon djur! Hemma hos henne finns det flera hundar, två katter och fiskar. Om Vida fick bestämma så skulle hon också ha en kanin, råtta eller apa.

Hennes hund Göran, som också kallas Gyr, är stilig en mops- och petit brabancon kille som snart fyller fyra år. ”Vi brukar skoja om att Gyr är 300 år gammal och kommer från Kina. Hans pappa var varg och kung där. Tyvärr tyckte Kungen av Kina att Göran inte var tillräckligt skrämmande så Göran fick fly till Mongoliet och där blev han kung. Under hans 300 åriga liv har han varit med om mycket. Han har bl.a seglat med Napoleon, krigat mot Hitler, vart fallskärmsjägare i Vietnamn, proffsboxare i Bronx och mycket, mycket mer.

Fast egentligen är han en liten, töntig skåning. Min mamma Embla räddade honom från en elak familj när han var 14 veckor gammal. Han är väldigt lugn och snudd på tråkig. Han älskar att analysera lukter och kan gärna stå på en och samma plats och lukta i en kvart, om han får. Sedan vill han helst gå in och sova.”

Tobias och Justin
Tobias och Justin
11-årige Tobias Palmertz gillar att hoppa och göra volter. Särskilt när han landar i vattnet. Han går nämligen i simhopp och gillar att hoppa från 5 meter! Han älskar djur och sin guldbiljett har han vunnit tillsammans med hundkompisen Justin som är en svart mellanpudel på 7 månader. Flingan och flocken kan räkna med en cool sprinter om Justin vinner The Next Lassie!

”Justin är en väldigt glad hund som gärna lär sig nya tricks. Han är en cool kille som klarar det mesta, till och med nyårssmällare. Han älskar att jaga pinnar och bollar och att busa med vår katt Tintin (som tror han är hund). Vi har haft höns också fast för några veckor sedan kom räven och åt upp dem.”

Ella och Zorro
Ella och Zorry
Vi har nöjet att presentera Ella, 10 år från Fjällbacka. Hon presenterar den före detta stadshunden Zorro som numera stortrivs på landet. En vild och charmig skattletare – kanske blir han Flingan och flockens nya deckarhund?

”Jag tycker att min hund skall vara med för att han hjälper till att trösta mig och hela tiden hjälper han mig att övervinna mina rädslor. Jag och Zorro tycker jättemycket om varandra och sedan jag såg honom har jag varit förtrollad av honom. Han är en vild, liten buse som älskar falukorv, charmig är han också. Jag tränar agility med honom nästan varje dag. Zorro älskar också att leta efter sin älskade falukorv i skattjakter. Namnet fick han för att Zorro betyder räv på spanska.”

Molly och Emma
Molly och Emma
Nästa guldbiljett-vinnare heter Molly och är åtta år. Hon bor i Grästorp och hon kommer att presentera världens bästa vän, den långhåriga collien Emma. En skattletare ute dess like är hon tydligen också! Inte så dumt i en hunddeckare, eller hur?! ;)

”Jag heter Molly och är åtta år. Jag är en väldigt glad tjej men nog lite blyg av mig, säger mamma. Fast inte när det gäller djur! Jag har en egen ponny, en kanin och en katt. Vi bor på en gård utanför Grästorp. Vår hund Emma delar vi på i familjen . Jag älskar hundar , speciellt långhåriga collies!! Så det var en dröm som blev sann när vi äntligen fick köpt vår egna!

Emma är 9 månader och världens bästa vän och skattletare! Det finns ingen hund som är bättre på att gräva fram skatter! Jag och Emma har varit med på utställning två gånger, på barn med hund. Det var jättekul! Jag vill gärna börja träna agility med Emma när hon är lite äldre och får hoppa och så. Jag tycker det känns bra att ha en egen “Lassie” hund, hon är min bästa vän!”

Matilda och Ozzy
Matilda och Ozzy
11-åriga Matilda ifrån Lindome är en glad och positiv guldbiljett-vinnare som dessutom älskar hunddeckaren Vargksräck. Hon tror hon att hennes hund Ozzy, 9,5 år, kan bli en bra deckarhund eftersom han får folk att säga sanningen! Låter lovande, eller hur?!

”Jag tycker att det är roligt att få träna med Ozzy och har ställt upp på några freestyletävlingar med honom. Annars så gillar jag teater, att sjunga och dansa och fotboll. Jag är en riktig bokslukare och älskar boken om Flingan och flocken!

Ozzy älskar att träna men tycker inte att det är så skoj att tävla. Han är allas gosegris här hemma. Fast han hatar att bada! Han är ganska busig och har ätit upp massa saker här hemma tille exempel en del av en stövel, ett skärp, några vantar och lite strumpor. Hans favorit är wettextrasor och det ser man spår efter i skogen… Ozzy är världens gulligaste hund när det gäller att gosa med katterna här hemma!

I vårat program ska vi ut och leta efter en skatt. Jag tror att Ozzy är en bra deckarhund för han är typ bäst på att se till att folk är sig själva och säger det man vill veta. Han är också väldigt bra på att hitta hem igen efter spanings uppdrag. jag hoppas att han kommer inponera på er alla!”

Anna och Mira och Sky
Anna och Mira och Sky
Först ut på scenen av alla guldbiljett-vinnare är 14-åriga Anna från Värmland. Hon kommer att tävla med två hundar samtidigt, charmtrollen Mira och Sky. Tydligen är de ett deckarteam med fart i som ska kramas på scenen!

”Jag har nyligen fått min första egna hund, en liten shetland sheepdog som heter Safir. Jag gillar att umgås med hundar och har tävlat med min systers hundar i agility. När jag har möjlighet så är jag gärna med på min systers hunddagis. På fritiden spelar jag både innebandy och fotboll och tränar med Safir.

I Next Lassie-tävlingen kommer jag att presentera min systers båda hundar Mira och Sky. Båda två är blandraser av tollare och border collie. Mira är 2,5 år och älskar att mysa och gosa med alla. Hennes favoritsysselsättning är dock agility!

Sky är bara 10 månader och är vild och galen som valpar ska vara. Hon älskar att busa både med min systers andra hundar. Hon är jättesnäll och vill gärna pussas. Hon gör allt för godis!
Det som gör Mira och Sky till bra deckarhundar är att de är ett bra team och att båda är supersnabba! Båda har vall i sig kan valla in brottslingar!”

Daisy och Ella
Daisy och Ella
En av våra guldbiljettvinnare är Ella, 14 år och hennes blandrashund Daisy. Daisy är Ellas första hund och omgivningen vittnar om att de ibland leker rövare tillsammans och är helt galna. Daisy är som en lillasyster för Ella och de hänger ihop som ler och långhalm.

”Daisy är en blandras av border collie, collie och med lite golden och schäfer i. Hon är 3,5 år och en mycket glad vovve. Daisys favoritsysselsättningar är att leka med boll och mig, leka jage samt vara ute i skogen och att bada. Hon är väldigt social och tycker om alla (blir dock lite stressad av “bullriga” personer). Hon anpassar sig till de flesta situationer, kanske för att hon alltid varit med överallt.Daisy har testat rallylydnad och ska börja träna både agility och sök till våren. Jag har också lärt henne trix som att krypa, high five och så.
Daisy skulle passa som deckarhund för att hon är en fena på att leta upp saker, helt enkelt. Hon är dessutom nyfiken och pigg och till råga på allt är hon fantastiskt vacker och klok!”