The Next Lassie: Dag 2 2016

9 January / 2016

Ojojoj, detta var inte lätt. Vi är så imponerade av alla härliga barn och ungdomar som deltagit The Next Lassies audition idag. För att inte tala om hundarna – som presterar så bra trots alla ljud, lukter och snygga jyckar som passerar förbi.

Efter livliga diskussioner har i dock kommit till ett beslut som vi känner oss väldigt nöjda med. Dagens ekipage som gick vidare till söndagsfinalen är:

14-åriga Anna från Värmland och hennes oemotståndligt pigga tollare Nova. En hund med en sådan energi och samarbetsvilja och som dessutom både kan hämta saker och smyga är såklart väl rustad för en deckarhundskarriär. Grattis!

Vida 10 år ifrån Lunden i Göteborg presenterade mopsblandningen Göran som med sin pondus, självdisciplin och analytiska förmåga (han kan lätt stå en kvart och undersöka en och samma doft) skulle kunna bli ett fantastiskt tillskott till deckarhunds-flocken. Inte minst med tanke den 300-åriga livserfarenhet han tydligen har… Grattis!

Matilda 16 år ifrån Särö och hennes kleinspitz Zingo fick oss på fall direkt! Med en social förmåga utöver det vanliga och med en exceptionell förmåga att rymma ur alla utrymmen är han en given deckarhundkandidat. Att han dessutom är en mästergrävare som kan tända och släcka lampor gör inte saken sämre. Grattis!

Hanna från Kållered och hennes fralla Alva bjöd på en härlig show. Alva kan nämligen dribbla med en boll likt hundvärldens Zlatan och hon kan både dansa och rulla runt. När banditerna behöver uppehållas och distraheras så blir det Alva som deckargänget skickar fram. För hon är omöjlig att slita ögonen ifrån med all sin charm och glädje. Grattis!

VI SES I SÖNDAGSFINALEN!