Hundbio, vofflor och hundöl – Tips på hundvänliga utflykter i Västsverige

29 November / 2023

turistradet
Foto: Marcus Helmer Gustafsson

Självklart ska hunden följa med på semestern. I Västsverige välkomnas alla fyrbenta gäster till en lång rad caféer, restauranger, hotell och campingar. Vandra i vacker natur på dagen, stanna till för en svalkande hundöl och checka in på ett boende där hunden får egen säng. Svårslaget eller hur?

Hunden är det perfekta resesällskapet, vi gissar att du håller med oss! Därför ska det vara enkelt att resa och semestra med hunden i Västsverige. Och visst är det så att de flesta äventyr blir roligare om hunden får följa med?

Skäm bort din pälskling
Om det går att skämma bort sin bästa vän för mycket? Inte om du frågar oss… vi tycker att din hund förtjänar det allra bästa. Vad sägs om en egen meny när ni är ute och äter? Det råder verkligen ingen brist på kreativiteten hos de hundälskande restaurangerna och caféerna i regionen. Här kan du beställa hundkakor, tuggben och hundglass i olika smaker. Skölj ner godsakerna med en läskande hundöl.

Checka in på ett hundvänligt boende
Oavsett om du väljer att bo på hotell, B&B, camping eller i en stuga så ska hunden känna sig välkommen. Därför har vi gjort en lista över våra mest hundvänliga boenden. Vattenskål och hundsäng på rummet, hundspa, promenadslingor och svalkande dopp i hav och sjöar är några av skälen till att övernatta med hunden här.

Varför inte ta med hunden på ett äventyr!
Ta med din fyrbenta vän och upplev några av Västsveriges vackra vandringsleder. Vi har tips på fyra leder och utvalda etapper från varje led där det också finns hundvänligt boende att checka in på för dig som vill förlänga din vandringsupplevelse.

Du kan även boka ett färdigt paket som kombinerar boende med fartfyllda eller avkopplande aktiviteter för dig och din hund att uppleva tillsammans. Vad sägs om paddling med hundvänlig kajak, skogspromenader i Dalslands magiska natur eller tältäventyr i vildmarken?

Se hela utbudet av hundvänliga upplevelser på vastsverige.com/semester-med-hund

Denna artikel är en annons från Turistrådet Västsverige.