Airedaleterrier

Svenska Amstaffklubben

amstaff mydog

Om Klubben

Svenska Amstaffklubben är en ideell medlemsorganisation i Svenska Terrierklubben som har som mål att bevara och utveckla rasens specifika egenskaper genom att uppmuntra till avel av mentalt och fysiskt sunda individer som efterliknar standarden exteriört. Rasklubben arbetar även med att lyfta rasspecifika frågor samt sprida kunskap och information kring rasen, dess beteende och hälsa.

Svenska Amstaffklubben erbjuder årligen att deltaga på en Rasspecial, KM i Rallylydnad, föreläsningar samt att amstaff träffar med olika teman arrangeras genom lokalombuden.

 

Om Rasen

Amstaffen är en vänlig, lojal, orädd och stabil terrier med mycket energi som trivs bäst i ett hem där den får såväl fysisk som mental stimulering. Man ska vara medveten om att det är en ras som kräver en konsekvent, rättvis, kreativ och ansvarsfull ägare som accepterar att en amstaff inte alltid tycker om andra hundar.

Amstaffen kräver minimalt med pälsvård, den har lagom storlek och skäller generellt väldigt sällan. Men trots dess storlek så tar en amstaff en hel del plats då dem är väldigt glada, ivriga och har en enorm kärlek till fysisk samvaro vilket lätt upplevs som att dem är buffliga.

Amstaffen är en perfekt allroundhund som alltid är redo för nya äventyr med det den älskar mest – familjen!”

 

Om Rasen

www.amstaffklubben.se

astklubben.ordforande@gmail.com

Vill du få nyheter från MyDOG?

Prenumerera på MyDOGs nyhetsbrev

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben. I samarbete med Blå Stjärnans Djursjukhus, Royal Canin och Agria Djurförsäkring.
Mediapartner Göteborgs-Posten.