Kuvasz

Svenska Kuvasz klubben

kuvasz-bildOm klubben:

Svenska KuvaszKlubben ger ut en medlemstidning 4 gånger om året

Anordnar olika aktiviteter såsom promenader, aktivitetshelger, en officiell utställning/år och en inofficiell utställning/år, uppfödarmöten, rasmonter, MH-beskrivningar.


Om rasen:

Kuvasz är en herdehund och Kuvaszen skulle skydda herden, hjorden och övrig egendom mot vargar, björnar och andra fiender som häst- och boskapstjuvar.

Kuvaszpälsen är unik och skiljer sig från övriga herdehundars. Den består av ganska grovt vågigt täckhår med fin underull. Den längsta pälsen finns på svansen som har fana. Pälsvården är enkel: en utkamning då och då räcker för att hålla den fräsch

och behöver.sällan badas.

Våra dagars Kuvasz är en trivsam, anpassningsbar och kelen familjehund och en pålitlig vakthund. Det är en självständig, djärv, intelligent och modig hund som föredrar att utföra saker och ting på sitt eget sätt.

Rasen är mycket trogen, tillgiven och vänlig mot sin ägare och dess familj. Av naturen är Kuvaszen reserverad mot okända men accepterar dem som familjen godkänner.

Den fungerar bäst med massor av kärlek blandad med fast auktoritet, känslig för beröm och klander.


Kontakt:

Klubbens officiella adress är: Sekreterare

Silvana Carlén, Tälläng Furuhaga 1,

570 16 Kvillsfors

 

Vill du få nyheter från MyDOG?

Prenumerera på MyDOGS nyhetsbrev!

MyDOG arrangeras av Svenska Mässan och Västra Kennelklubben. I samarbete med Blå Stjärnans Djursjukhus, Royal Canin och Agria Djurförsäkring.

Partners MyDOG