Norwichterrier

Om klubben:

Vår klubb har cirka 200 medlemmar och har nyss firat sitt 40-årsjubileum. Vi anordnar årligen en klubbutställning med ytterligare kringaktiviteter. Ytterligare träffas grupper i olika delar av landet för att ha tillsammanspromenader. I år satsar vi på att  få fler hundar Bph-testade, de som redan testats bekräftar att rasbeskrivningen stämmer ganska väl. Vi ger också ut en klubbtidning några gånger om året och därtill en årsbok.

 

 

Om rasen:

Norwichterriern är en livlig hund, vänlig och glad mot alla människor orädd och nyfiken. Norwichen är mild till temperamentet och blir aldrig grälsjuk eller utmanande mot andra hundar. Har man flera Norwichar i familjen och de får tillfälle till råttjakt, hjälps alla åt utan konkurrens. Inne är de vuxna hundarna mest intresserade av en skön bädd och mat. Norwichen blir relativt gammal och håller sig vital högt upp i åldern.

 

Rasen är envis då det gäller att hålla ut och kräver en bestämd uppfostran. Som vuxen är den väluppfostrade terriern en trevlig familjehund som vill behaga och kan passa bra som förstahund. Den har full kontroll på sin ägare och vill gärna ha närhet och kroppskontakt. Det är en hund som ska trimmas så valpen behöver tidigt lära sig att stå på ett bord och bli kropps- hanterad.

 

Norwichen är lättlärd men oftast på egna villkor. Lydnadstävlingar är inte den optimala aktiviteten däremot kan både agility och enklare nosövningar passa bra. För dessa sociala hundar är naturligtvis utställningar en uppkattad aktivitet.

 

Lycka till med din Norwich och välkommen i gänget!

Besök gärna vår hemsida på www.norwichterrierklubben.se – där du hittar mer information.